Det flyter på…

Jag har redan skrivit lite gran om det nya området men insåg idag att processen behöver flera bilder för att följa och visa vad som egentligen händer.
Vi gör jord….igen med hjälp av våra kära samarbete partner, maskarna. Det är min utgångspunkt: vad vill de ha för mat?
Så livet ler mot mig och alla mina idéer om vår odling, det kallas för flyt. Jag tror också på att universum och naturdevorna har oss kära, och maskarna. För all går lätt.

Ringde Thore som fixade 2 last gödsel och 4 st ensilagebalar. Kom på att nån hästskit fanns i Svenneby, åkte dit och fick en last, med hjälp av Ramazan som jobbar åt Thore. Kollade med Lars, kyrkogårdens chef om vi fick hämta deras kompost och mötte definitivt inget motstånd, tvärtom. De röjde undan en del av balsaminerna som växer på komposthögen och vi hämtade 2 fulla laster som Ramazan sen la på det nya området. Gödseln hade vi krattat plant helgen före så nu fanns det flera högar igen att kratta plant. Plus att vi fortsatt med att hämta ensilagebalar i Svenneby, 2 lastar. Ja, en hel dag satt jag i en guppig traktorn och åkte runt med Ramazan. Färdiga var vi kl 18:30! Hel slut men så kul att allt är på plats.

På väg….jag skulle kunna jobba som bonde i ett annat liv, det var kul att sitta bredvid.

Och då tänkte jag att vi alla skulle jobba med det på lördag men kunde inte låta bli att börja plana ut dessa super komposthögar under höstens soliga dagar. Vilket tog faktiskt bara 3 eftermiddagar och dessutom fick jag sällskap idag av både Zabi och David vår nya medlem att färdigkratta området. För på söndag ska vi rulla ut ensilage balar. Jag trodde att de var super tunga men vi lyckades Zabi och jag att rulla en……men vi bestämde för att vänta tills på söndag, dem andra få lov att jobba lite ,. Och sen är det bara att plantera diverse fruktträd och annat kul som vi vill ha. Plus en pergola och massor av hallonbuskar.
Ärligt talat undrar jag vad all min energi kommer ifrån….fantastiskt är det i alla fall.

Glada och nöjda var vi. Slut för idag!
David och Zabi, blev många kaffepaus.

Fortsättning följer……..