Kreativitet och styrka, en bra blandning….

I dessa dagar då det har varit så varmt men ändå kallt på nätterna fick jag en sån lust att städa och fixa till i odlingen (vem har inte känt det?). Jag vaknade en natt med en ny bild om hur jag kunde göra små staket till mina såbäddar…. Jag älskar att fläta korgar, har gjort det tidigare i Frankrike, och bestämde mig då för att undersöka alla platser med pinnar…..och det finns många nu när alla avverkar som galningar överallt. Pinnar finns liggande överallt till min stora glädje. Använder mest sly och så gamla björkar som ruttnar lite, bra för jorden.


Trevligt eller hur!

Och så igår fick hjälp av Jobbcenter, som alltid ställer upp, med att sätta ned stora tunga pinnar inför blivande staket mot rådjur. Två män kom med en bensindriven jordfräs och det underlät verkligen vårt jobb. Och snabbt gick det. Dessa stora pinnar hämtades i februari hos Thore, Torsby snällaste bonden:-)
Kvinnokraft förutom gubbarna blev det: Habibe, Bibi (båda två fastar) Marie och jag bar dessa tunga pinnar, hamrade och sågade och kollade då och då hur själva borrandet gick.

En från Eritrea, en från Syrien, den ena trodde att jag var 70 år och den andra 42!:-))
Bibi fryser ständigt speciellt nu när det har blåst så mycket. Hon berättade att hon får så ont i huvudet….inte lätt att anpassa sig till nordisk klimat.
Måste fika nån gång!

Tack alla fåglar för att ni finns, ni är både roliga och nyttiga . Inga sorkar på landet tack vare er, och så får ni finna maskar av oss….. lätt jobbat! Älskar kajor!

Dagen slutade med grill, sitta i sista solstrålen…har längtat efter det, verkligen!.