Tack jorden för ett överflöd av grönsaker och blommor. Ses nästa år!

Igår lördag gjorde vi färdigt det som ska göras inför vintern. Tog bort växthusen och ställde alla möbler under en presenning, Vi skördade dem sista grönsakerna (än har jag palmkål och brysselkål och annat gott), täckte alla odlingslotter med ensilage, bäddade in purjolöken tills vidare och fikade när solen visade sig. Det blev en fin dag i gemenskapsanda.
Dimman gav en magisk touch åt det hela och det blev mycket fina bilder tycker jag. Jag är väldigt förtjust i hösten färger, särskilt kombination av grått och ljusgult.

En fin lök som blommar ännu, t o m helt nya blommor…
Gräslök täckning.
Gul Begum suckade när hon gick förbi oss som fikade och sa att hon börjar bli gammal! Jo du, välkommen i klubben. Känns så i alla fall fysiskt, inte minst i ryggen.
Undra ni varför det är en plastpåse som fladdrar? det är ett klen försök att skrämma rådjuren. De åt jordgubbsblast av Qurbans plantor.
Inte bra, inte bra som han brukar säga.
Brysselkål, selleriblad, purjo som får övervintra ett tag.
Blomsterhonung i förstaplan, en gröngödsling växt som jag sådde sent, den växte förvånansvärt fort och blommar ännu. Tyvärr är den inte besökt av insekter lägre, lite för sent, även om det är en och annan geting som envisas att finnas bakom ett blad eller en blomma. Hände häromdagen blev jag stucken och förstod inte vad det var tills jag såg insektsbettet. Svidandet åtgärdes direkt med en lök och efter 30 min var smärtan förbi.
Moralen: alltid ha en lök i fickan eller ryggsäcken när du ska ut i bushen.

Och så David som jobbar för fullt.


Ännu är inte allt slut med jobb. Skulle gärna vilja prova stängsel som jag fick för att kolla om det håller.