Sådde första morötter

001

Jag har chansat och sått morötter och satt lök bakom där jag bor. Borde fungera även om det blir kallare men det är faktiskt första gången jag sår så här tidigt.
Har knappt rört jorden, bara luckrat lite gran, super fin jord men än har inte varken ringblommor eller vallmo börjat visa sig. Ett tecken på att det ännu är för tidigt, det är klart med dem kyliga nätterna som har varit!
Måste bromsa Mykorrhizas medlemmarna med att sätta potatis. Inte lätt att förstå att trots värmen kan det blir kallt igen, kan även snöa:-(

Bra jobbat!

Igår em satt vi upp det nya växthuset. Vi var många men som vanligt är jobbet könsfördelat. Killarna gräver och kvinnorna sitter och väntar. Men hur som helst är det roligt med ännu flera odlings möjligheter och områden.

det gamla växthusetVårbruket

Sådde i början på mars tomater och tagetes som jag nu har omskolat. Tar sig fint. Kålen växer bra, bara synd att det är så kallt ännu på nätterna.
Ville också påminna om att vi sätter upp det nya växthuset preliminärt nästa söndag den 21 april, kl 13. Blir först möte, vi måste välja plats för växthuset.

olika kålplantor
olika tomater, både egna och Runåbergsfrö

Känsliga Lejongap.egna frö