Gemensam dag vid Mykorrhiza-Ria

Idag var vi så jätte många, rensade ogräs och plockade potatisar. En härlig dag med massor av folk, tedrickande och berättelse direkt från Kabul där Qurbans familj var i 40 dagar. krig o elände, bombattacker varje dag. Och över 40 grader varmt. En del blev av dem sjuka av värmen, ovana kanske efter Sverige där de har nu länge bott.  Välkomna till kalla men fridfull Sverige säger ja! Och tack o lov att jag aldrig har upplevt krig.  det var nära då jag själv var i Afghanistan 1978-79 då Sovjetunionen invaderade Afghanistan.

015

 

016

Rahmat har fullt upp och tycker att det är kul att vara med.

012

Och jag för en gångs skull. är sällan på bilderna. Jag agerar som ogräskontrollant! Inte så jätte kul precis, känner mig som en djävla morsa som pekar och säger till!

010

Fångade Gulbagum, inte lätt,  afghanska kvinnor vill helst inte synas på bild.

 

Mycket händer hos Mykorrhiza-Ria

Fänkål i sin fulla prakt.

001

002

Jag kommer äta mkt broccoli till vintern!

003

Stor pumpa på gång men vi får se om de hinner växa sig stora. Kadu heter dem på dari.

004

Qurbans purjolök, mycket mat har familjen på sin lott.

005

Och så min favorit lott full av blommor, fjärilar, humlor och bin:-) och mat….sallad, rädisor, broccoli, purjo, fänkål, squash både gröna och gula, gurka, basilika, vinterpumpor på gång, jordgubbar, lök både gula och röda, har säkert glömt nåt…ah just det alla lila och röda vallmo som får afghanerna att skaka på huvudet men jag försäkrade dem att jag inte röker opium. Den är bara min favorit blomma. Glömde bovete som drar till sig fjärilar och marockansk mynta så klart mm.

Värt ett besök, kanske ni får en gratis sallad på köpet men kontakta mig helst först!
Välkomna !