Vackert med flis

Jag känner en sån tacksamhet till bönderna och andra som skänker oss både halm, gödsel och den här gången 10 m3 flis! Det kommer från Rinnssågen…tack Mats !
Tanken är att lägga flis istället för alla plankor, som är ett gömställe för sniglar. Nu får de söka sig nån annanstans. Har inte sett några förresten men nånting har ätit upp alla selleriplantor som jag hade satt för ca 1 vecka sen, 40 st ju! 🙁  Jag tror att det är några pytte små svarta loppor, såg några på kålen men lyckades få bort dem med såpvatten.
Och sen lär jag mig att ha TÅLAMOD: morötter har äntligen kommit upp efter att har blivit sådd för ca 1 månad sen.  Otroligt faktiskt. Trodde att fröna hade ruttnat. Jag upptäckte också på min lott att det som jag trodde var massor av ringblommor som hade fröat av sig var egentligen mangold. Har aldrig varit med om det, att de fröat av sig , samma med rädisorna! Det blir praktiskt nästa år:-) och gratis 🙂
Jag sätter pumpa då och då för att se hur de klarar sig och det verkar gå bra. Går jätte bra att förvara hemma och hade massor av mat hela vinter.

002

003 odling

004 odling