Vackra Kyanit

Föra helgen åkte jag till Kyanit ställe, en bit ifrån Knappåsen. Jag hade både kompis och skottkärra med mig för att bära stenar tillbaka. De är ju super tunga och jag vill ha stora till min trädgård.
Kolla bara färgen:

Landet 004

Landet 008

Landet 006

Arbete på gång!

I söndags när solen tittade fram och temperaturen gick upp till ca 15 grader var det många på kolonilotterna:-) Jag skulle bara hämta ett verktyg och till min stora förvåning och glädje var de flesta där dvs Qurban med både barn och fru, Saif Ali också och så mina mycket trevliga grannar som kommer från Polen.

Landet 018

Qurban, Namtule, jag och Saifali
Qurban har varit med i 3 år nu.

 

Landet 017

Namatule klagade på att det var blött…nä, menar du det?

Landet 013

Vad de jobbade!

Riktigt kul….och blöt…men vi har en hel del lösningar på det. Dels dike runt lotterna, små dike på varje lott och så flis som år på G! Ska bli riktigt kul att ta bort alla plankor och göra det snyggare.

Landet 021

Mina trevliga grannar, Adriana kan odla, det märks!

Och så en riktig glad nyhet: vi får flis från Rinns sågverk, gratis..TACK MATS! Ska transporteras och lastas när marken blir torrare….bli kul att ta bort alla plankor och göra det snyggare:-)) Tänker också att flisen kommer suga upp en del vatten.

PS: klicka på bilderna, de blir mkt bättre.

Dikena klara!

Idag var dikena klara, killen som körde grävmaskinen har gjort ett super fint jobb. Kunde ha filmat honom: har styrde kranen på maskinen otroligt mjukt, det var verkligen fascinerande att titta på.  Som att smeka marken, skulle vilja påstå att han och maskinen var ett. Riktigt imponerande.
Tack så jätte mycket Torsby kommun (dvs Jan Esping och Per-Arne Lövquist).
Fick tips att lägga ett mindre dräneringsrör i mitten med flis ovanpå. Kommande jobb för oss alla.-))
Och snart ska så snart råg, honungsblomma och gul sötväppling som gröngödsling och för att deras rötter ska spräcka lerbottnen.

dike 008

dike 007

Första rädisorna på g.-))

dike 009

Har sått dessutom machésallad och cikoriasallad.

 

 

En kall start på våren

Häromdagen samlades vi nästan alla Mykorrhiza deltagare för att jobba med en lott som inte har mått så bra.  Det var både lätt och roligt.  På lotten ska vi så gröngödslingväxter som råg, Honungsblomma och Gul sötväppling vars långa rötter kommer att spräcka lerbotten.

Men här kommer några bilder på min lott som jag gjorde om:

mykorrhiza 003     Det blev en labyrint!
Ska plantera massor av kryddor som t.ex citronmeliss som tar upp kväve.  Massor av blommor också för våra kära insekter.

mykorrhiza 005

Rädisor och sallad har kommit upp.