Gemensamt arbete

Härom helgen samlades vi nästan alla odlare-deltagare för att hjälpas åt med det sista arbete inför vintern. Vi täckte med gödsel och halm.  Det kändes väldigt fint att ta hand om jorden på det sättet. Ett stort tack för allt den har gett oss. Inklusivt alla kära maskar som gör ett sånt fint jobb.
De flesta skördade allt men jag har kvar selleri, grönkål och vitkål som ännu växer.

höst 011

Från Afghanistan kommer  3 familjer.  Syrien,  Borneo, Sverige och Frankrike finns också representerade. Sammanlagt 11 personer. Tyvärr p.g.a. privata orsaker försvinner 3 st från föreningen.

        blandat 009

höst 018

Skördetid

Mat mat och mat igen….jag skördar nästan varje dag squash, gör goda spagetti av dem, enorma mangold , blomkål jajamän :-)) morötter, några purjo och  icke larvangripna svedjerovor. Hittade fröna hos Runåbergs. Och sen förstås broccoli, vit och grönkål + några tomater, potatis och bönor som har klarat sig från sniglarna. Har redan börjat skörda några fina pumpor.
Jag är lycklig när jag vandrar bland alla dessa fina och smakrika grönsaker och tackar jorden och alla maskar för samarbete.

blandat 006

blandat 007

 

003

 

 

 

 

Besök från Stockholm

Vi fick besök från en politiker från miljöpartiet,  Stockholm. Han var imponerad. Det var en fd bonde så han förstod vad vi håller på med.
Min dröm, en av dem i alla fall, vore att prata om Mykorrhiza-Ria på riksdagen! Jag vet precis vad jag skulle säga.

blandat 001