Skylten klar till Tusen Trädgårdar på söndag!

Och min underbara granne Eva har slagit runt odlingen…..mycket snyggare. Allt växer som det ska, några kålmal har jag ändå upptäckt men inte som ifjol!

M3   Nu är äntligen är den nya skylten klar, betald av Torsby Bostäder, lagom till söndag.

Eva  Eva i gång!

M 1 Bengts tidiga potatisar.

Konstverk i pumplandet.

Mykorrhiza

M2

Kålen verkar klarar sig.

Sniglar!

Var på fältet igår kväll! Många små sniglar som frossar på de små plantorna jag satt häromdagen. Blev faktiskt ledsen:-( hade bara lust att ge upp. Det är så blöt ! Så, eftersom jag inte har  någon lust att klippa dem på natten för att dessa små de kommer när solen är borta,  strödde jag aska runt alla plantor (råd från Bengt Sandberg) Alla solrosor jag satt är också borta! Vill inte föra krig mot dem: klart att det är smaskigt med små späda kålplantor men ändå….
I år har jag försökt mig på selleri, både rot och stjälk.  Ska bara vänta tills det blir torrare. På bilden är dem längst bak och till höger.
hemma 1

duvanOch så, besök från ovan har landat.: inte så hemligt längre:-))
Duvorna tillåter sig nu att ta frö direkt från fröhuset. jag matar dem ännu: älskar närkontakt med djur.

Necibe 1Ängeln i mitt liv: mitt ” ugriska” barnbarn, 3 år. Vi blir alltid glada att träffas igen. Vi leker mycket tillsammans. Hon är väldigt bestämd, vet vad hon vill och det tycker jag om.  Om man frågar henne ”varför”, svarar hon alltid: därför. Ja, jag håller med henne: dessa varför är t o m svårt att svara på även för oss vuxna!

Gunnar från Ransbysätter

Måste bara visa Gunnar, 88 år, på sin 55 år gammal moped. Han skulle se hur den fungerade, hade trimmat den lite, tog på sig sin fina jacka  och tog sig en tur i skogen på en liten väg.  Hans moped har varit på Torsby bilmuseum men han blev sugen att åka på den igen .-)) Alert och jätte trevlig är han!

Gunnar

Gunnar 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nybörjare Lennart igång

Lennart är min granne sen många år och blev en dag  jätte sugen på att lära sig att odla! Han hjälper mig  att hämta breddar, vatten mm.
Han har en liten lott med några plantor grönkål, morötter i en pallkrage, 3 rad potatisar, 10 purjolök och 5 st jordgubbsplantor.-))
Han tycker att det är så kul och berättar hur hans mamma odlade när han var liten.

lennart    

                                                       002 lennart